Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie

Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie - Cum se prepara Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie.

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie

 

De ce prajitura simpla cu crema de vanilie? Pentru ca e chiar simpla :))) E simpla incepand cu modul de preparare, continuand cu modul de prezentare si terminand cu… mancatul :))) Am folosit crema de vanilie ce am facut-o si la Cremsnit si un blat simplu de pandispan. De ornat n-am ornat-o in nici un fel fiind facuta fara pretentii pentru cei de-ai casei. Treaba cu mancatul e deja poveste :)) Pentru Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie ai nevoie de cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, unt si amidon.

Ingrediente Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie:

Pentru blat: 5 oua 4 linguri zahar 1 lingura zahar aromat cu lamaie 3 linguri ulei 5 linguri faina 1/2 lingurita praf de copt Pentru crema de vanilie: 4 galbenusuri 4 linguri zahar 3 linguri amidon 500 ml lapte 150 g unt esenta de vanilie

Cum se prepara Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie:

Blat:

 Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

 Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

 Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti, pe orizontala.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 2 blaturi de pandispan si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste putin.

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

Va mai recomandam si Prajitura cu nuca, e cea mai buna din lume :D dar si reteta de Prajitura Diplomat este una dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi

Si dupa ce am terminat cu toate treurile eu zic sa ne relaxam la o Limonada fara zahar, rece si sanatoasa.

 

 

Ingrediente Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie

Pentru blat:

5 oua

4 linguri zahar

1 lingura zahar aromat cu lamaie

3 linguri ulei

5 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema de vanilie:

4 galbenusuri

4 linguri zahar

3 linguri amidon

500 ml lapte

150 g unt

esenta de vanilie

Categorii