Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina - Cum se prepara Reteta delicioasa de Prajitura cu miere s

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

 

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina Da, aveti dreptate… cam de multa vreme n-am mai facut o prajitura cu ciocolata 😀 Promit ca o sa-mi iau revansa in curand… Pana una alta m-a lovit cheful de a coace foi cu miere pentru prajitura cu miere si crema de vanilie si m-am pus repede pe treaba nu care cumva sa-mi treaca :))

Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

Pentru foi: 2 oua 100 g zahar 2 linguri miere 25 g unt 1 lingurita bicarbonat ~300 g faina Pentru crema de vanilie: 4 galbenusuri 4 linguri zahar 3 linguri amidon 500 ml lapte 150 g unt esenta de vanilie

Cum se prepara Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina:

Foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.

Aluatul se imparte in 4, apoi se intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (20/30 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Foile se coc la foc mediu spre mare cat sa devina foaia aurie, in jur de 10 minute.

Foile sunt moi si destul de fragile, dar dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 4 foi cu miere si dam la frigider pana crema se intareste si foile se inmoaie. Cel mai bine e sa o faceti de pe o zi pe alta, dupa o zi foile se inmoaie foarte bine si prajitura este atat de buna incat ti se topeste in gura. 😉

Pofta buna! 😉

Foile cu miere se pot folosi si la un Tort Medovik, dar n-ar fi rea si o Prajitura Albinita

Daca vreti totusi o prajitura cu ciocolata nu ezitati sa incercati reteta de Prajitura Noire

 

Ingrediente Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

Pentru foi:

2 oua

100 g zahar

2 linguri miere

25 g unt

1 lingurita bicarbonat

~300 g faina

Pentru crema de vanilie:

4 galbenusuri

4 linguri zahar

3 linguri amidon

500 ml lapte

150 g unt

esenta de vanilie

Categorii