Negresa cu mere

Reteta culinara Negresa cu mere din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu mere
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa cu mere
Ador negresele. N-am încercat niciodată o negresă cu mere. E absolut delicioasă și v-o recomand cu drag.
-pentru blat umed (30x20 cm): 130g ciocolată neagră (minim 50% cacao) 80g cafea fierbinte 170g iaurt 130g ulei 3 ouă 200g făină 180g zahăr 60g cacao neagră 5g praf de copt 2g sare 5 mere -pentru decor: alune de pădure tocateSe pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească. Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată răcită și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen. Se curăță merele și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste aluat și se omogenizează cu o spatulă. Se tapetează tava cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziția și se preasară alunele mărunțite. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă pe un grătar și se lasă să se răcorească.
Ingrediente Negresa cu mere
130g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
80g cafea fierbinte
170g iaurt
130g ulei
3 ouă
200g făină
180g zahăr
60g cacao neagră
5g praf de copt
2g sare
5 mere
-pentru decor:
alune de pădure tocate