Negresa cu nuci si sos de cafea

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu nuci si sos de cafea

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute. Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.

Ingrediente Negresa cu nuci si sos de cafea

200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt)

200 ml lapte

250 g zahar

250 g faina

100 g cacao neagra de calitate superioara

150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)

4 oua

1 pliculet de praf de copt

2 pliculete zahar vanilat

un strop de esenta de rom

Pentru sosul de cafea

100g zahar tos

150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata

2 linguri frisca lichida

50 g unt

3 lingurite rom de buna calitate

1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece

1 plic zahar vanilat

3 picaturi esenta de cafea (optional)

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar