Negresa cu piersici si nuci

Reteta culinara Negresa cu piersici si nuci din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu piersici si nuci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu piersici si nuci

 

Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu cacao, care sunt puțin mai amărui. Dacă au și fructe sunt perfecte. Vă invit să încercați și această prăjitură și să vă convingeți că e delicioasă.

 

INGREDIENTE
200 g făină 50 g cacao ¼ linguriță praf de copt 1 linguriță bicarbonat de sodiu 100 g zahăr 3 ouă 150 m ulei de floarea soarelui 150 ml lapte 50g nuci esență de rom 1 praf de sare 3-4 piersici din compot

Se cerne într-un bol încăpător făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența de rom și se omogenizează compoziția.

Se adaugă compoziția uscată peste cea umedă și se mixează cu mixerul pentru câteva secunde, apoi se continuă omogenizarea ușor, cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus. Se taie 2 piersici în cubulețe, se adaugă peste aluat și se omogenizează. Nucile se taie / rup în bucăți mai mici și se adaugă în compoziție. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt – eu am folosit o tavă de 28/19 cm Se adaugă deasupra 1-2 piersici tăiate în felii. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea). Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se servește.

Ingrediente Negresa cu piersici si nuci

200 g făină

50 g cacao

¼ linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

100 g zahăr

3 ouă

150 m ulei de floarea soarelui

150 ml lapte

50g nuci

esență de rom

1 praf de sare

3-4 piersici din compot

Categorii