Negresa cu sos de ciocolata cu menta

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu sos de ciocolata cu menta

Ulalaaa ce desert minunat de gustos, ca sa nu mai spun ca se face instant aproape..:) Deci...amestecam intr-un bol ingredientele uscate ca in imagine, adica cacao, zahar,faina,praf de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, amestecam laptele cu uleiul, ouale si esenta de menta, le mixam pana se incorporeaza si adaugam peste compozitia uscata. Amestecam ff bine si adaugam cite un pic din masura de apa ( cind spun masura ma refer la masurile stil englezesc ori daca nu aveti puteti folosi o ceasca mare de cafea - am pus o pozica si cu masurile ca vedeti ce zic). Amestecam totul ff bine si ne va iesi o compozitie fluida, nu va speriati..asa trebuie sa fie. Puneti intr-o tava dreptunghiulara hartie pentru copt si turnati compozitia. Se coace in aproximativ 15-20 minute in cuptorul incins la 180'C in prealabil (faceti testul cu scobitoarea si nu cumva sa deschideti cuptorul mai devreme de 15 min..:) ). Cit se coace prajiturica facem sosul, punem toate ingredientele intr-o olita si la foc mic pina se topeste untul si ciocolata mixand mereu. Lasam sa se raceasca, apoi taiem prajitura dupa cum poftiti si o serviti normal..cu sosul deja pregatit. Spor la prajiturit si astept pozici cu varianta voastra..:)

Ingrediente Negresa cu sos de ciocolata cu menta

3/4 masura cacao

2 masuri zahar

1 si 3/4 masuri faina

o lingurita praf de copr

un varf de lingurita bicarbonat de soda

un praf sare

o masura lapte

1/2 masura ulei

2 oua

esenta de menta,1 masura apa fierbinte Pentru sosul de ciocolata: cub de unt

o ceasca frisca lichida

o ciocolata cu menta

Categorii