Negresa cu urda si zmeura
Reteta culinara Negresa cu urda si zmeura din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu urda si zmeura
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa cu urda si zmeura
Am avut niște urdă și m-am gândit că cel mai bun desert pe care l-aș putea face ar fi o femeie de culoare. Mi-a facut cu ochiul cu o reteta de pe blogul Adinei (cartederetete.ro) caruia ii multumesc pentru idee si un sarut. Ea o pregătise cu căpșuni, dar eu aveam zmeură la congelator. L-am lasat sa se dezghete si l-am folosit.
125 g unt 50 g cacao neagra extra 100 g zahăr măcinat 2 ouă mari esență de rom 65 g faina sare Pentru umplutura: 250 g urda o lingură de gris 1 sau 50 g zahăr 100 g zmeuraIntr-un bol amestecam untul moale cu zaharul macinat si sarea, apoi adaugam ouale pe rand si amestecam dupa fiecare. Se adauga romul si esenta de cacao cernuta si se amesteca usor cu o spatula (lingura de lemn), apoi se adauga faina si se amesteca usor. Se prepară umplutura amestecând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final se adaugă grisul. Se pune hartie de copt in tava, se adauga 2/3 din compozitie, se pune amestecul cu urda, se presara zmeura si peste pui restul de aluat si se marmora cu o furculita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 25-30 de minute. Scoateți tortul, lăsați-l să se răcească și serviți.
Ingrediente Negresa cu urda si zmeura
125 g unt
50 g cacao extra black
100 g zahăr măcinat
2 ouă mari
esență de rom
65 g făină
sare
Pentru umplutură:
250 g urdă
o lingură griș
1 ou
50 g zahăr
100g zmeură