Negresă de post cu gem
Reteta culinara Negresă de post cu gem din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresă de post cu gem
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresă de post cu gem
Cea mai bună neagră de post pe care am pregătit-o vreodată! Este moale și are o textură perfectă, de ciocolată. Este făcut din puține ingrediente, la îndemâna oricui. Trebuie sa incerci si tu! Am văzut rețeta lui Madeline.
270 g faina 400 g gem de prune 250 ml lapte vegetal 125 ml ulei vegetal 120 g zahăr 50 g cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf de sare esență de romIntr-un bol se pun ingredientele umede si anume laptele, uleiul, dulceata si esenta de rom. Se amestecă bine cu telul, apoi se adaugă făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare și pudra de cacao. Se amestecă până când ingredientele sunt încorporate.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Coaceți tortul timp de 40-45 de minute la 170 de grade C. Testați cu o scobitoare. După răcire, murul este feliat și glazurat cu ciocolată topită sau pudră cu zahăr.
Ingrediente Negresă de post cu gem
270 g făină
400 g gem de prune
250 mL lapte vegetal
125 mL ulei vegetal
120 g zahăr
50 g cacao
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
esenţă de rom