Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă - Cum se prepara Negresa de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă
Astăzi vă prezentăm o rețetă de negresă de post pufoasă, dulce și cu o textură umedă, perfectă pentru zilele de post și nu numai. Pentru această Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, cacao, zahăr, ulei, apă minerală, gem, nucă măcinată.
Ingrediente Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă: Blat: 350 g făină de grâu 100 g zahăr 40 g cacao 1/2 cană nucă măcinată 1 plic praf de copt 375 ml apă minerală carbogazoasă 125 ml cană ulei de floarea soarelui 350 g gem de căpșuni (sau la alegere, după gust) 50 g bucățele de ciocolată neagră esență de rom și de vanilie un praf de sare Pentru glazură: 2 linguri cacao 3 linguri zahăr pudră 2-3 linguri ulei 80 ml apă esență de romCum se prepara Negresa de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol mare, pune făina, un praf de sare, praful de copt, zahărul, cacaua și nuca măcinată. Amestecă bine ingredientele ca să se distribuie uniform. Adaugă apa minerală, uleiul și mixează bine toate ingredientele. Încorporează apoi gemul de căpșuni. Compoziția trebuie să fie omogenă și cremoasă. Adaugă bucățelele de ciocolată și amestecă-le în aluat.
Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos.
Coace negresa în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute, în funcție de cuptor sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă negresa la temperat.
Cât timp stă negresa la copt, poți pregăti glazura. Într-o crăticioară, pune zahărul, cacaua, apa, esența de rom și uleiul. Amestecă bine ingredientele, apoi transferă crăticioara pe foc și lasă la fiert până capătă consistență și devine cremoasă.
După ce s-a temperat negresa, înțeap-o din loc în loc cu ajutorul unei scobitori, apoi toarnă ușor glazura de cacao.
O poți porționa după ce s-a răcit de tot. Este foarte gustoasă, aromată și cu o textură umedă și ciocolatoasă.
Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.
Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.
Ingrediente Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă
Ingrediente Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă:
Blat:
350 g făină de grâu
100 g zahăr
40 g cacao
1/2 cană nucă măcinată
1 plic praf de copt
375 ml apă minerală carbogazoasă
125 ml cană ulei de floarea soarelui
350 g gem de căpșuni (sau la alegere, după gust)
50 g bucățele de ciocolată neagră
esență de rom și de vanilie
un praf de sare
Pentru glazură:
2 linguri cacao
3 linguri zahăr pudră
2-3 linguri ulei
80 ml apă
esență de rom