Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao

Reteta culinara Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao din categoria Prajituri. Cum sa faci Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao
Fara doar si poate este una dintre preferatele mele de negresa. La intalnirea bucatarasilor de la Paltinis am degustat-o prima oara. Prajitura a fost facuta si adusa pentru bucatarasi de Ruxy. Cu totii o cunoastem, nu doar pentru cat e ea de dragalasa si frumoasa, dar face niste dulciuri exceptionale. Cu mana pe suflet o spun, fara sa exagerez sau sa para ca lingusesc, dar am incercat multe retete de-ale ei. Ce am facut eu aici? Reteta de negresa este aproape identica, cea de baza este aproximativ la fel. Eu am avut zmeura proaspata si am vrut musai sa o combin, iar pentru budinca de ciocolata m-am folosit de Ciocolata calda cu Green Sugar. Ce mai trebuie sa stiti despre negresa: daca o tineti la temperatura camerei are o alta consistenta fata de cea pe care o tineti in frigider. Pare curios, dar chiar asa este. Tinuta in camera/camara este lipicioasa, umeda, densa exact cum imi place mie… nu ramane decat sa descoperiti si voi care dintre ele va place mai mult…
Ingrediente Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao
150 ml cafea espresso
200 gr unt gras
150 gr zahar brut
2 linguri cu Ciocolata calda cu Green Sugar
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
4 oua mari
1 praf de sare
1 lingura cacao neagra
100 gr ciocolata neagra
Pentru budinca de ciocolata:
500 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri mari si pline cu Ciocolata calda cu Green Sugar
2 linguri amidon alimentar
Semintele de la 1 pastaie de vanilie
1 lingura cacao neagra
In plus:
Aproximativ 400-450 gr zmeura proaspata
1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
Frunzulite de menta