Negresa pufoasa

Reteta culinara Negresa pufoasa din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa pufoasa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa pufoasa
Imi era dor de o negresa clasica asa ca m-am apucat sa o fac si pentru ca am vrut-o mai deosebita…am facut si o crema ganache pe care am pus-o deasupra. Merge si fara crema, doar cu o glazura simpla de cacao sau ciocolata. Este senzationala oricum si nu cred ca ma voi satura vreodata de aceasta prajitura, mai ales de mirosul ei ciocolatos!
Ingrediente Negresa pufoasa
Ingrediente pentru o tava de 34cm /22 cm:
4 galbenusuri
6 albusuri
250 gr margarina
50 gr cacao
1 3/4 cana faina (aprox. 250 gr)
2 cani zahar (360 gr)
1 praf de copt
1 praf de sare
1/2 cana lapte (125 ml)
Crema ganache (optional):
250 gr frisca lichida
250 gr ciocolata (amaruie sau cu lapte)
Glazura (otional):
6 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri cacao
50 gr unt