Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos din categoria Prajituri. Cum sa faci Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

 

Una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri este cea cu morcovi și cu nuci. Te cucerește cu gustul ei bun, cu textura umedă și crema delicioasă cu care este glazurată. Pentru Prăjitura de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare ingredientele următoare: făină, ouă, zahăr, ulei, nuci, morcov, mascarpone, frișcă.    

Ingrediente Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos Crema: 250 g mascarpone 150 ml frișcă lichidă 70 g zahăr pudră Blat: 4 ouă 200 g zahăr tos 150 ml ulei de floarea soarelui 250 g făină de grâu 1 praf de copt 1 lingurită bicarbonat sodiu 1 linguriță esentã de vanilie 1 linguriță esență de portocale un praf de sare 150 g nuci măcinate 200 g morcov ras 1 lgtă scortișoară măcinată 1/2 lgtă nucșoară măcinată

Cum se prepara Prăjitura de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensinile 20 x 30 cm.

Într-un bol, sparge ouăle, pune un praf de sare și mixează-le bine. Adaugă zahărul, esența de vanilie și de portocală și uleiul. Amestecă bine, apoi adaugă nucșoară și scorțișoară. 

Adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și nucile măcinate și încorporează-le în amestec. La final, adaugă morcovul ras și amestecă până se omogenizează aluatul.

Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața.

Coace prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de aproximativ 35-40 de minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți transferă pe un grătar de bucătărie.

Între timp, pregătește crema.

Pune într-un bol brânza mascarpone și zahărul și amestecă bine. Adaugă smântână lichidă și mixează bine până capătă consistență crema. Pune-o în frigider până o folosești.

După ce s-a răcit bine prăjitura, glazureaz-o cu crema de brânză și presară nuci măcinate.

Este o prăjitură foarte aromată și gustoasă.

 

Ingrediente Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

Ingrediente Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

Crema:

250 g mascarpone

150 ml frișcă lichidă

70 g zahăr pudră

Blat:

4 ouă

200 g zahăr tos

150 ml ulei de floarea soarelui

250 g făină de grâu

1 praf de copt

1 lingurită bicarbonat sodiu

1 linguriță esentã de vanilie

1 linguriță esență de portocale

un praf de sare

150 g nuci măcinate

200 g morcov ras

1 lgtă scortișoară măcinată

1/2 lgtă nucșoară măcinată

Categorii