Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos
Reteta culinara Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos din categoria Prajituri. Cum sa faci Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos
Una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri este cea cu morcovi și cu nuci. Te cucerește cu gustul ei bun, cu textura umedă și crema delicioasă cu care este glazurată. Pentru Prăjitura de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare ingredientele următoare: făină, ouă, zahăr, ulei, nuci, morcov, mascarpone, frișcă.
Ingrediente Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos Crema: 250 g mascarpone 150 ml frișcă lichidă 70 g zahăr pudră Blat: 4 ouă 200 g zahăr tos 150 ml ulei de floarea soarelui 250 g făină de grâu 1 praf de copt 1 lingurită bicarbonat sodiu 1 linguriță esentã de vanilie 1 linguriță esență de portocale un praf de sare 150 g nuci măcinate 200 g morcov ras 1 lgtă scortișoară măcinată 1/2 lgtă nucșoară măcinatăCum se prepara Prăjitura de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensinile 20 x 30 cm.
Într-un bol, sparge ouăle, pune un praf de sare și mixează-le bine. Adaugă zahărul, esența de vanilie și de portocală și uleiul. Amestecă bine, apoi adaugă nucșoară și scorțișoară.
Adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și nucile măcinate și încorporează-le în amestec. La final, adaugă morcovul ras și amestecă până se omogenizează aluatul.
Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața.
Coace prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de aproximativ 35-40 de minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți transferă pe un grătar de bucătărie.
Între timp, pregătește crema.
Pune într-un bol brânza mascarpone și zahărul și amestecă bine. Adaugă smântână lichidă și mixează bine până capătă consistență crema. Pune-o în frigider până o folosești.
După ce s-a răcit bine prăjitura, glazureaz-o cu crema de brânză și presară nuci măcinate.
Este o prăjitură foarte aromată și gustoasă.
Ingrediente Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos
Ingrediente Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos
Crema:
250 g mascarpone
150 ml frișcă lichidă
70 g zahăr pudră
Blat:
4 ouă
200 g zahăr tos
150 ml ulei de floarea soarelui
250 g făină de grâu
1 praf de copt
1 lingurită bicarbonat sodiu
1 linguriță esentã de vanilie
1 linguriță esență de portocale
un praf de sare
150 g nuci măcinate
200 g morcov ras
1 lgtă scortișoară măcinată
1/2 lgtă nucșoară măcinată