New York cheesecake

Reteta culinara New York cheesecake din categoria Prajituri. Specific Statele Unite. Cum sa faci New York cheesecake

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare New York cheesecake

 

Rețete de suflet Acesta este cel mai bun cheesecake pe care l-am făcut până acum. Este cremoasa, pufoasa si se topeste in gura. Am avut ca sursă de inspirație rețeta Ramonei (https://baking-happiness.com/food-porn-cel-mai-bun-new-york-cheesecake/). Puteți folosi orice fruct de sezon (de preferință acru) pentru a pregăti sosul.

-pentru cheesecake de bază: 180 g biscuiti 90 g unt -pentru umplutura: 600 g brânză de vaci 150 g zahăr măcinat 300 g smantana fermentata cu cel putin 30% grasime 250 g frisca 3 oua 30 g amidon de porumb 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie -pentru sos: 500 g mure 50 g zahăr 15-20 g amidon 50 g de apă 20 g suc de lamaie

Rupeți biscuiții în bucăți, apoi măcinați-i fin într-un robot de bucătărie. Topiți untul și turnați-l peste biscuiții măcinați. Amesteca totul bine. Tapet cu hartie de copt, o forma cu diametrul de 20 cm, atat pe fundul formei cat si pe pereti. Turnati amestecul de unt si biscuiti inauntru, apoi presati biscuitii cu un pahar. Dați la frigider și pregătiți umplutura. Pune branza si zaharul intr-un vas ceva mai mare si mixeaza cu un blender vertical pana obtii o compozitie cremoasa. Adaugam smantana fermentata si amestecam bine. Adaugam frisca si amestecam bine. Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou. Adăugați vanilia și amestecați bine. Adăugați amidonul de porumb și amestecați.Peste forma in care se va coace cheesecake se pune o sita si se trece tot amestecul printr-o sita pentru a indeparta eventualele cocoloase de amidon si aer, daca s-a introdus prea mult amestecand cu telul. La final, nivelați cheesecake-ul lovind tava. Asezati tava intr-o tava rotunda normala (vasa termorezistenta). Pune aceste două tăvi în tava cuptorului, în care vei turna apă fierbinte, cam un deget. Coacem primele 30 de minute, la 180 de grade Celsius, statice (fara ventilatie), urmatoarele 30 de minute, la 150 de grade Celsius, statice. Opriți cuptorul și lăsați cheesecake-ul încă 30 de minute, cu ușa închisă. După 30 de minute, deschideți pe jumătate ușa cuptorului și lăsați-l să se răcească complet. Cand s-a racit complet este necesar sa o dai la frigider pentru cel putin cateva ore, inainte de a o scoate din forma. Pentru sos se pun murele, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, intr-o cratita si se pun pe foc. Dupa ce da in clocot se lasa sa fiarba 7-10 minute. Puiul a murit intr-o sita si l-ai trecut cu furculita si l-ai trecut prin sita. Sosul obtinut il pui din nou pe foc. Dizolvați amidonul în apă rece și adăugați-l peste sosul de mure. Gatiti pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se transfera intr-un bol si se acopera cu folie alimentara. Cand este complet rece, pune-l la frigider.Daca doriti sosul mai gros sau mai subtire, este suficient sa ajustati cantitatea de amidon, dupa preferinte.

Am taiat 2 felii inainte de a turna sosul deasupra, pentru a nu murdari feliile cand le scot si pentru a obtine cateva felii frumoase de pozat.

Ingrediente New York cheesecake

-pentru bază cheesecake:

180 g biscuiţi

90 g unt

-pentru umplutură:

600 g brânză de vaci

150 g zahăr măcinat

300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime

250 g smântână pentru frişcă

3 ouă

30 g amidon de porumb

1 păstaie vanilie sau esență de vanilie

-pentru sos:

500 g mure

50 g zahăr

15-20 g amidon

50 g apă

20 g zeamă de lămâie

Categorii