O salata calda de cartofi cu dana si un boier la masa
Instructiuni de preparare O salata calda de cartofi cu dana si un boier la masa
Timpul era scurt,asa ca m-a miscat repede.A pus cartofii la fiert,in apa cu sare. Intre timp a facut o salata de fructe,imbatata cu putin rom.Pe care a pus-o in cupe la frigider.
S-a servit cu frisca la sfarsitul mesei.Fara poze din cauza de Boier si povesti .Cum Doamne iarta-ma mai avem ce povesti dupa 40 de ani Si mai ales ce.
Apoi m-a apucat de salata. Intr-o tigaie antiaderenta a prajit ceapa in putin unt,a adaugat feliile de fenicul si morcovii.Cand s-au caramelizat usor toate,am pus apa,sare,piper si le-a lasat sa mijoteasca sub capac,pana s-au patruns toate.
In faza asta,a adaugat frisca,zeama de portocala, si am mai invartit legumele 2-3 minute. S-a format un sos de lins pe degete.
La final adaugam cartofii feliati, verdeata,sos Tabasco si putin otet. Punem pe platouri si servim cu oua fierte.
Probabil mergea un vin alb,dar a avut un Boier, insistent. Un vin la un pret,care nu lasa sa razbata calitatea licorii din sticla.
Ingrediente O salata calda de cartofi cu dana si un boier la masa
-750 g cartofi fierti in coaja ,curatati,feliati
1 fenicul
4 morcovi
2 cepe
zeama unei portocale mari
200 ml apa sau supa
150 g unt
200 ml frisca naturala sau smantana dulce
sare,piper
otet din vin
frunze de patrunjel spalat,zvantat si tocat
sos tabasco sau ardei iute
4 oua fierte