O salata calda de cartofi cu dana si un boier la masa

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare O salata calda de cartofi cu dana si un boier la masa

Timpul era scurt,asa ca m-a miscat repede.A pus cartofii la fiert,in apa cu sare. Intre timp a facut o salata de fructe,imbatata cu putin rom.Pe care a pus-o in cupe la frigider.

S-a servit cu frisca la sfarsitul mesei.Fara poze din cauza de Boier si povesti .Cum Doamne iarta-ma mai avem ce povesti dupa 40 de ani Si mai ales ce.

Apoi m-a apucat de salata. Intr-o tigaie antiaderenta a prajit ceapa in putin unt,a adaugat feliile de fenicul si morcovii.Cand s-au caramelizat usor toate,am pus apa,sare,piper si le-a lasat sa mijoteasca sub capac,pana s-au patruns toate.

In faza asta,a adaugat frisca,zeama de portocala, si am mai invartit legumele 2-3 minute. S-a format un sos de lins pe degete.

La final adaugam cartofii feliati, verdeata,sos Tabasco si putin otet. Punem pe platouri si servim cu oua fierte.

Probabil mergea un vin alb,dar a avut un Boier, insistent. Un vin la un pret,care nu lasa sa razbata calitatea licorii din sticla.

Ingrediente O salata calda de cartofi cu dana si un boier la masa

-750 g cartofi fierti in coaja ,curatati,feliati

1 fenicul

4 morcovi

2 cepe

zeama unei portocale mari

200 ml apa sau supa

150 g unt

200 ml frisca naturala sau smantana dulce

sare,piper

otet din vin

frunze de patrunjel spalat,zvantat si tocat

sos tabasco sau ardei iute

4 oua fierte

Categorii