Ochi de paun
Reteta culinara Ochi de paun din categoria Prajituri. Cum sa faci Ochi de paun
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ochi de paun
O prajitura foarte buna, nu foarte dulce, dar mie mi-a placut tare mult. Pozele sunt facute la lumina becului, pentru ca in ziua in care am facut prajitura, a plouat si a fost foarte urat si n-aveam cum sa fac poze mai bune pe o astfel de vreme. Reteta ii apartine Mirelei Goleanu de pe Bucataras. (Multumesc Mirela)
Ingrediente Ochi de paun
Aluat :
500 g faina
170 g margarina sau unt (am pus Cremino)
30 g drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
coaja rasa de lamaie
Umplutura :
3 albusuri (am pus 4)
100 g zahar pudra (am pus 120)
200 g nuci macinate(am pus 220)
700 g visine (merg si mai multe, dar eu doar atat am avut)
gem de caise pentru uns cele 3 foi
zahar pentru presarat peste visine
gris (reteta nu prevede, dar eu am adaugat pentru ca visinele au lasat destul de multa zeama)