Ochi de paun

Reteta culinara Ochi de paun din categoria Prajituri. Cum sa faci Ochi de paun

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ochi de paun

 

O prajitura foarte buna, nu foarte dulce, dar mie mi-a placut tare mult. Pozele sunt facute la lumina becului, pentru ca in ziua in care am facut prajitura, a plouat si a fost foarte urat si n-aveam cum sa fac poze mai bune pe o astfel de vreme. Reteta ii apartine Mirelei Goleanu de pe Bucataras. (Multumesc Mirela)

Ingrediente Ochi de paun

Aluat :

500 g faina

170 g margarina sau unt (am pus Cremino)

30 g drojdie proaspata

150 ml lapte caldut

3 galbenusuri

3 linguri de zahar

coaja rasa de lamaie

Umplutura :

3 albusuri (am pus 4)

100 g zahar pudra (am pus 120)

200 g nuci macinate(am pus 220)

700 g visine (merg si mai multe, dar eu doar atat am avut)

gem de caise pentru uns cele 3 foi

zahar pentru presarat peste visine

gris (reteta nu prevede, dar eu am adaugat pentru ca visinele au lasat destul de multa zeama)

Categorii