Okonomiyaki - omleta japoneza
OKONOMIYAKI o mancare cu specific japonez care se gaseste in special in Osaka, dar o puteti manca si in Tokyo. Ca orice fel de mancare traditionala, se gateste diferit in functie de regiune. In nordul Japoniei, de exemplu, Okonomiyaki contine fidea.
Instructiuni de preparare Okonomiyaki - omleta japoneza
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga supa si se amesteca bine. Se pune la rece timp de aproximativ 30 de minute (timp in care pregatim alte ingrediente).
Taiati ceapa in fasii subtiri, tocati si varza chinezeasca si taiati crevetii in bucati mici.
Adaugati ceapa verde si crevetii in amestecul de faina + praf de copt + supa. Incorporati apoi si varza chinezeasca si amestecati bine. Adaugati ouale la amestec si amestecati iar.
Ungeti o tigaie cu un servetel inmuiat in ulei. Asezati mai multe felii de bacon unele langa altele. Adaugati in tigaie aproximativ 1 polonic si jumatate de aluat (depinde de tigaie).
Gatiti aluatul timp de 3 minute la foc mic, apoi intoarceti si gatiti timp de 3 minute.Intoarceti iar si gatiti timp de 3 minute la foc mediu pentru a praji putin baconul.
Luati de pe foc si turnati sosul okonomiyaki deasupra. Intindeti sosul cu o pensula. Acoperiti cu maioneza.Presarati ceapa verde si apoi katsuobushi.
Ingrediente Okonomiyaki - omleta japoneza
270 gr faina
1 lingurita de praf de copt
260 ml supa
60 gr de ceapa verde
100 gr de creveti
450 gr de varza chinezeasca
4 oua
ulei
felii de bacon
Sos okonomiyaki (sau sos worcestershire)
Maioneza japoneza (sau maioneza simpla)
ceapa verde
katsuobushi (sau in loc, ceapa prajita)