Omleta bicolora
Reteta culinara Omleta bicolora din categoria Mancare copii. Specific Moldova. Cum sa faci Omleta bicolora
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Omleta bicolora
Am văzut zilele trecute pe net o omletă în două culori, foarte ”dichisită” (parcă mai frumoasă decât am reușit eu acum) iar ieri m-am gândit să fac ceva asemănător, mai ales că de dragul ouălor și a omletelor, mi se pare că niciodată nu vom diversifica suficient în acest ”domeniu”. Cred că un asemenea platou ar fi pe placul copiilor...
INGREDIENTE
Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță.
Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic.
Se toarnă mai întâi albușuri în tigaie, se nivelează și se ține pe foc, până ce se încheagă. Atunci se ia tigaia deoparte și cu un cuțitaș cu lama subțire și ascuțită se taie fâșii, care se depun pe o altă farfurie, cu grijă, ca să nu se rupă.
Se dă din nou tigaia la foc mic și se toarnă gălbenușuri, în spațiul decupat. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușurile deja închegate.
Se ține tigaia pe foc mic până ce se încheagă și gălbenușurile, după care se răstoarnă (prin alunecare ușoară) pe o farfurie.
Se unge din nou tigaia cu ulei și se pune fâșia de albușuri, tăiată din omleta preparată anterior, după care se toarnă gălbenușuri în spațiile decupate. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușuri.
Se dă tigaia la foc mic, până ce se încheagă și gălbenușurile.
Se ia tigaia de pe foc și se răstoarnă omleta bicoloră pe o farfurie.
La urmă se montează platoul cu cele două omlete bicolore și cu legume (roșii, castarveți, salată verde...) măsline, sau acrituri.
În timp ce se prepară omletele la foc mic, se pot prăji feliile de pâine toast, pentru servire.
Ingrediente Omleta bicolora
3 ouă
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper (opțional)
Pentru servit:
roșii
castraveți
ceapă verde
măsline...