Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Reteta culinara Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

 

Am făcut astăzi dimineață, pentru micul dejun o omletă gustoasă, pufoasă și sănătoasă (nu numai pentru că era făcută la cuptor, ci și pentru că avea broccoli printre ingrediente, o legumă excelentă pentru sănătatea noastră). Și m-am gândit să v-o prezint...

 

INGREDIENTE
4 ouă câteva buchețele de broccoli proaspăt 100 grame de telemea 40-50 grame de cașcaval răzuit sare (opțional) piper unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.

Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de sărată) și cu piper, după gust.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, sau cu ulei de floarea soarelui și se toarnă în ea ouăle mixate cu sarea și piperul.

Peste ouăle mixate se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra buchețelele de broccoli.

Se presară cașcavalul răzuit pe toată suprafața omletei și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Se lasă omleta în cuptor până ce se rumenește frumos, după care se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, eventual cu pâine prăjită și salată sau roșii, după preferință.

Ingrediente Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

4 ouă

câteva buchețele de broccoli proaspăt

100 grame de telemea

40-50 grame de cașcaval răzuit

sare (opțional)

piper

unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava

Categorii