Omleta cu ciupercute

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Omleta cu ciupercute

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Omleta cu ciupercute

 

Ne plac ciupercuțele, ne plac și omletele, așa că am decis să fac un preparat ”2 în 1”, adică un preparat care să conțină ambele ingrediente preparate, bun atât la micul dejun, cât și la prânz, pentru că este nu numai foarte gustos, dar și sățios. În plus, are un grad redus de dificultate (oricine îl poate face) și se prepară foarte repede.

 

INGREDIENTE
4-5 ouă 100 grame de ciuperci 50-75 grame de unt 3-4 felii de cașcaval 1/2 ceapă roșie 1 lingură de ulei de floarea soarelui sare piper boia de ardei, dulce Pentru decor, la servit: frunze de pătrunjel roșii feliate

Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Când ciupercuțele s-au scurs bine (eventual se mai pot tampona cu șervețele din hârtie absorbantă) se călesc ușor (cât să se înmoaie și să se îmbibe cu unt, nu să se rumenească) și apoi se transferă separat, pe o farfurie.

Se curăță ceapa, se spală și se feliază o jumătate din ea.

Se taie cașcavalul în fâșii, sau dacă nu este feliat, se răzuiește (mare sau fin, fiecare cum poftește).

Se sparg ouăle într-un bol, se adaugă sare, piper și boia, iar apoi se mixează puțin pentru omogenizare.

Se toarnă ouăle mixate în tigaia fierbinte, cu unt și ulei, iar după 1-2 minute, se adaugă ciupercuțele înmuiate în unt, în prealabil.

Când omleta s-a mai legat puțin, se adaugă deasupra feliuțele de ceapă și la urmă, cele de cașcaval.

Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă omleta la foc mic, până ce se încheagă și ceapa s-a înmuiat puțin. Atunci se ia tigaia de pe foc, se ”alunecă” omleta pe un platou și se decorează cu frunze de pătrunjel și felii de roșii,

Se servește caldă, cu roșii, sau cu o salată de legume proaspete, eventual și cu pâine prăjită.

Ingrediente Omleta cu ciupercute

4-5 ouă

100 grame de ciuperci

50-75 grame de unt

3-4 felii de cașcaval

1/2 ceapă roșie

1 lingură de ulei de floarea soarelui

sare

piper

boia de ardei, dulce

Pentru decor, la servit:

frunze de pătrunjel

roșii feliate

Categorii