Omleta cu dovlecel
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Omleta cu dovlecel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Omleta cu dovlecel
Rețete cu suflet
1 dovlecel potrivit sau 2 mai mici 5 oua (eu am folosit rață) 1 ardei gras 1/2 ardei kapia 1/2 ardei verde sare piper 1 ceapa mica uleiDovleceii spalati si curatati ii dam prin razatoarea mare, il dam intr-o strecuratoare si adaugam sare.
Lăsați-le să se scurgă cel puțin 30 de minute.
Intre timp se curata boiaua si semintele, se spala si se toaca marunt, se procedeaza la fel si cu ceapa.
Intr-un bol se bat ouale cu sare si piper dupa gust, se adauga ardeii si ceapa, se bat pana se omogenizeaza.
Scurgeți bine dovleceii și adăugați peste ouă, batând până se omogenizează.
Într-o tigaie antiaderentă se încălzește bine uleiul și se adaugă amestecul de ouă (eu l-am împărțit în 2)
Acoperim cu un capac si lasam cam 3-5 minute (verificam intr-un colt daca s-a rumenit) asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam.
Se pune din nou omleta in tigaie si se lasa acoperita cca 2-3 minute cu capac.
Se toarnă peste o farfurie și se decorează cu brânză și pătrunjel.
Ingrediente Omleta cu dovlecel
1 dovlecel potrivit sau 2 mai mici
5 oua (eu am folosit de rata)
1 ardei gras
1/2 ardei kapia
1/2 ardei verde
sare
piper
1 ceapa mica
ulei