Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Reteta culinara Omleta cu dovlecel si telemea de oaie din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Am făcut o omletă delicioasă cu legumele mele preferate de dovlecel. Pentru a reduce timpul, am ras dovleceii seara si i-am lasat in sita la scurs, acoperit, la frigider. Când m-am trezit, dovlecelul era deja scurs, așa că a durat mai puțin de 10 minute pentru a pregăti micul dejun.
2 dovlecei mici sau 1 mai mare 5 ouă sare piper negru 1 lingura ulei 70 gr oaie zdrobită telemea Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si le punem pe razatoarea mare. Presărați puțină sare peste ele și lăsați-le să se scurgă într-o sită cel puțin 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se pune dovlecelul ras. Se amestecă din când în când până se înmoaie. Presaram deasupra telemeaua zdrobita (ne putem opri putin pentru decor) Batem ouale intr-un bol impreuna cu ardeiul. Se toarnă ouăle peste dovleac și brânză și se acoperă cu un capac. Lăsați 2-3 minute, apoi puneți o farfurie deasupra cratiței și întoarceți omleta. Pune omleta din nou in tigaie cu cealalta parte si lasa-o acoperita inca 2-3 minute. Se toarna omleta pe o farfurie si se presara deasupra branza oprita. Serviți imediat omleta cu pâine prăjită.Ingrediente Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
2 dovlecei mici sau 1 mai mare
5 oua
sare
piper negru macinat
1 lingura ulei
70 gr telemea oaie sfaramata