Omleta cu spanac si mozzarella
Reteta culinara Omleta cu spanac si mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Omleta cu spanac si mozzarella
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Omleta cu spanac si mozzarella
Mi s-a făcut poftă de o mâncare cu spanac, văzând caserolele cu baby spanac în supermarket, dar cum la vremea aceasta este cam scump, nu mă puteam gândi decât la preparate în care să folosesc cantități mici din acest ingredient. Așa că ce poate fi mai bun, la micul dejun, decât o omletă cu spanac și cu mozzarella...? Zis și făcut, așa că azi dimineață ne-am delectat copios.
INGREDIENTE
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a topit, se pune spanacul scurs de apă și se presară sare. Se înmoaie spanacul în tigaia cu unt și ulei de măsline, la foc mic.
Între timp, se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper, după gust.
Se unge o altă tigaie cu puțin unt și se toarnă ouăle mixate. Se adaugă spanacul înmuiat, cu tot cu untul și uleiul în care s-a preparat anterior.
Deasupra se presară mozzarella răzuită, se acoperă tigaia cu un capac și se dă la foc mic.
Când omleta se leagă și se rumenește la bază, iar mozzarella se topește, se ia tigaia de pe foc și se transferă pe un platou.
Se presară mozzarella răzuită pe omleta fierbinte, se decorează cu roșii cherry și se servește imediat.
Ingrediente Omleta cu spanac si mozzarella
4 ouă
100-150 grame de baby spanac
2-3 linguri de ulei de măsline
50 grame de unt
sare extrafină
piper
50 grame de mozzarella răzuită
Pentru servit:
roșii cherry