Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Reteta culinara Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

 

Prepară o omletă la cuptor sățioasă cu bacon și ciuperci, perfectă pentru întreaga familie. O rețetă ușor de făcut, aromată și hrănitoare. Pentru această Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios, am folosit următoarele ingrediente: ouă, bacon, ciuperci, cașcaval, feta, ardei gras, fulgi de porumb.

Ingrediente Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios: 8 ouă 200 ml smântână pentru gătit 150 g bacon (kaiser) 200 g cașcaval 150 g feta 1/2 ardei roșu câteva ciuperci (~150 g) 50 g fulgi de porumb 2-3 lg ulei de măsline sare și piper

Cum se prepara Omleta la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios:

 Tapetează cu hârtie de copt un vas termorezistent.

Taie baconul cubulețe. Curăță și taie cuburi ciupercile. 

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune baconul și ciupercile la rumenit. 

Curăță și taie cubulețe ardeiul gras, apoi pune-l în tigaie, peste celalalte ingrediente. Presară puțină sare  și piper și lasă totul la rumenit.

Într-un bol, sparge ouăle, adaugă un praf de sare și puțin piper și mixează-le bine. Toarnă smântâna lichidă în compoziția de ouă și omogenizează. Fărâmițează brânza feta și pune-o în bol, apoi adaugăcașcaval ras. Amestecă ușor, apoi adaugă baconul și legumele rumenite. 

Toarnă compoziția de omletă în vasul tapetat și nivelează frumos. Presară câțiva fulgi de porumb fărâmițați ușor cu mâna pentru a obține o crustă crocantă.

Coace omleta în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de 30-35 de minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă puțin omletă la temperat.

Servește-o caldă alături de o salată de sezon. Este foarte gustoasă și hrănitoare.

 

Ingrediente Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Ingrediente Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios:

8 ouă

200 ml smântână pentru gătit

150 g bacon (kaiser)

200 g cașcaval

150 g feta

1/2 ardei roșu

câteva ciuperci (~150 g)

50 g fulgi de porumb

2-3 lg ulei de măsline

sare și piper

Categorii