Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval
Reteta culinara Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval
Imi plac foarte mult pastele si de fiecare data cand le vad in magazine, care sunt din ce in ce mai dragute si mai interesante, imi imaginez in farfuria mea, preparate dupa retete simple sau sofisticate. Este important să ne încântăm atât papilele gustative, cât și vederea. Exact asa s-a intamplat cu aceste orecchiette colorate care mi-au placut din felul in care le-am vazut la raft si faptul ca sunt colorate natural (cu spanac, morcovi, sfecla, turmeric...) m-a facut sa nu ezit nicio clipa si le cumpar. Din acest moment, pana si-au savurat preparatele dupa o reteta simpla, dar care nu da gres niciodata, nu a durat mult... A durat mai mult pana am scris si postat aceasta reteta. Rețete de suflet
300 de grame de orecchiette 75 de grame de unt 100 de grame de sunca presata 100 de grame de brânză sare piper oregano frunze proaspete de busuiocPastele se fierb 15-18 minute (de fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in apa cu sare din abundenta.
Între timp, se rade brânza pe răzătoarea mare și se taie șunca presată.
Cand pastele au fiert, se strecoara cu apa clocotita si se toarna fierbinti pe platoul de servire. Adaugam untul feliat si amestecam usor sa se topeasca si sa acopere toate pastele.
Se adauga apoi branza si sunca presata, se amesteca usor, se condimenteaza dupa gust si se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.
Serviți imediat.
Ingrediente Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval
300 grame de orecchiette
75 grame de unt
100 grame de sunca presata
100 grame de cascaval
sare
piper
oregano
frunze proaspete de busuioc