Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Reteta culinara Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

 

Imi plac foarte mult pastele si de fiecare data cand le vad in magazine, care sunt din ce in ce mai dragute si mai interesante, imi imaginez in farfuria mea, preparate dupa retete simple sau sofisticate. Este important să ne încântăm atât papilele gustative, cât și vederea. Exact asa s-a intamplat cu aceste orecchiette colorate care mi-au placut din felul in care le-am vazut la raft si faptul ca sunt colorate natural (cu spanac, morcovi, sfecla, turmeric...) m-a facut sa nu ezit nicio clipa si le cumpar. Din acest moment, pana si-au savurat preparatele dupa o reteta simpla, dar care nu da gres niciodata, nu a durat mult... A durat mai mult pana am scris si postat aceasta reteta. Rețete de suflet

300 de grame de orecchiette 75 de grame de unt 100 de grame de sunca presata 100 de grame de brânză sare piper oregano frunze proaspete de busuioc

Pastele se fierb 15-18 minute (de fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in apa cu sare din abundenta.

Între timp, se rade brânza pe răzătoarea mare și se taie șunca presată.

Cand pastele au fiert, se strecoara cu apa clocotita si se toarna fierbinti pe platoul de servire. Adaugam untul feliat si amestecam usor sa se topeasca si sa acopere toate pastele.

Se adauga apoi branza si sunca presata, se amesteca usor, se condimenteaza dupa gust si se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.

Serviți imediat.

Ingrediente Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

300 grame de orecchiette

75 grame de unt

100 grame de sunca presata

100 grame de cascaval

sare

piper

oregano

frunze proaspete de busuioc

Categorii