ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Reteta culinara ORECCHIETTE CU ANGHINARE din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept om rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei ;) Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Bari ;) Așa că m-am pus la treabă ;) Sper că m-am conformat ;) No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post ;)
Ingrediente ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
Ardei gras 1 bucată,
Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Frunze de salvie,