Orecchiette cu piept de pui
Reteta culinara Orecchiette cu piept de pui din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Orecchiette cu piept de pui
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Orecchiette cu piept de pui
De dragul aspectului lor, am luat niște orecchiette și le-am făcut cu piept de pui în sos tomat. S-a dovedit că pe lângă aspectul atrăgător, orecchiettele au și un gust savuros, așa că sigur voi mai cumpăra ca să le prepar și altfel.
INGREDIENTE
Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se rumenește ușor.
Se curăță ceapa și usturoiul, se mărunțesc și se adaugă în tigaia cu pieptul de pui. Se acoperă tigaia și se lasă la foc mic, până ce legumele se călesc ușor și devin transparente.
Între timp se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, când ceapa și usturoiul s-au călit deja. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșie. Atunci se adaugă pasta de tomate și condimentele, se amestecă, se subțiază cu 2-3 linguri de apă și se mai lasă la foc mic, până ce dobândește consistența dorită.
Între timp se fierb orecchiettele în apă clocotită sărată, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se strecoară și se pun în platoul de servire. Se adaugă pieptul de pui cu sosul tomat, se amestecă și se servește imediat, cu cașcaval răzuit deasupra.
Ingrediente Orecchiette cu piept de pui
300 grame piept de pui
250 grame orecchiette
1 ceapă galbenă
3-4 căței de usturoi
1 roșie
1 lingură de pastă de tomate
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
boia de ardei dulce
oregano
busuioc uscat
Pentru servit:
50-75 grame de cașcaval răzuit