Orez colorat de primavara

Timp de preparare 36 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez colorat de primavara

1- se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit timp de aprox. 20 de minute, pana se moaie, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele. 2-se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi.Se curata usturoiul si se piseaza.Se spala mazarea si dovlecelul in fasii subtiri.Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se taie in cubulete. 3- se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovlecelul in ulei, la foc mediu, timp de aprox. 3 minute, amestecand continuu. 4- se adauga rosiile si smanatana si se fierb acoperit, la foc mic timp de inca 3 minute.In acest fel legumele raman usor crocante. 5-Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.Se presara deasupra patrunjel si se serveste.

Ingrediente Orez colorat de primavara

pt 4 portii:

600 ml apa

sare

300 g orez fiert cu bob lung

1 fir ceapa verde

1 catel de usturoi

100 g mazare pastai tanara foarte frageda

1 dovlecel mic de aprox 100 g

2 rosii

2 linguri de ulei de masline

100 ml smanatana

piper

nucsoara rasa

1 legatura patrunjel tocat marunt

Categorii