Orez cremos cu parmezan

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi. Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta. Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute. Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul. E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic. Amesteca cand si cand. Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu. Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi. Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.

Ingrediente Orez cremos cu parmezan

3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)

1 ceapa mare

2 catei usturoi

40 ml ulei masline

un cub concentrat legume

sare

2 linguri parmezan ra

2 cani apa + 100 ml.

100 ml vin alb

demidulce

Categorii