Orez cu carne de curcan, la cuptor

Reteta culinara Orez cu carne de curcan, la cuptor din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Orez cu carne de curcan, la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Orez cu carne de curcan, la cuptor

500g carne de curcan (eu am folosit piept) 1 morcov 2 cepe medii 1/2 ardei gras roșu 2 L de apă sare 1 linguriță cu vârf boabe de piper 150 g orez 2 linguri de ulei sare, piper negru proaspăt măcinat opțional: 200 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată) sau fasole verde păstăi

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 1-2 ore până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală.

Într-o tigaie cu mâner detașabil se pun la călit în ulei încins, ceapa, ardeiul gras și morcovul, tăiate cubulețe. Se adaugă orezul și se lasă să se călească câteva minute. Se adaugă supa în care a fiert carnea și bucățile de carne și se lasă să fiarbă la foc potrivit pentru 20-30 de minute. Opțional se poate adăuga și mazăre sau fasole verde păstăi. Când apa a scăzut (dar mai e puțină) se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Se servește cu murături. Se poate presăra pătrunjel verde.

Ingrediente Orez cu carne de curcan, la cuptor

500g carne de curcan (eu am folosit piept)

1 morcov

2 cepe medii

1/2 ardei gras roșu

2 L de apă

sare

1 linguriță cu vârf boabe de piper

150 g orez

2 linguri de ulei

sare, piper negru proaspăt măcinat

opțional: 200 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată) sau fasole verde păstăi

Categorii