Orez cu mazare si condimente

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Orez cu mazare si condimente

Spalati orezul in cateva ape. Scurgeti si clatiti mazarea din borcan. Tineti deoparte. Curatati ghimbirul si puneti-l in mixer/blender impreuna cu cele 2 linguri nuca de cocos, o legatura de verdeata si 1 ceasca apa rece. Mixati pana obtineti un amestec lichid si toate componentele sunt bine maruntite (cateva secunde). Tineti deoparte. Pregatiti semintele de chimen si de mustar impreuna, si separat batul de scortisoara, cuisoarele, cardamonul si dafinul.

Intr-o oala de 2 litri incalziti Ghee si cand e suficient de fierbinte dar nu fumega (atentie: Ghee fumega mai rapid decat uleiul) aruncati in el semintele de chimen si mustar. Dupa ce ele pocnesc, puneti inauntru si celelalte condimente: scortisoara, cuisoarele, cardamonul. Dupa 2-3 secunde, nu mai mult ca se ard repede, turnati amestecul de cocos cu ghimbir, verdeata si apa. Turnati si Garam Masala (coriandru macinat daca nu aveti Masala), amestecati si tineti pe foc cam 2 minute.

Turnati in oala orezul si mazarea, amestecati bine. Orezul va absorbi imediat lichidul din oala. Turnati apoi cele 4 cani de apa fierbinte (aprox 1 litru), puneti sare si fierbeti cu capac pe foc mic timp de 20 minute. Amestecati ocazional.

Garnisiti cu cealalta legatura de verdeata tocata. Puteti stropi cu cateva picaturi de zeama lamaie cand serviti.

Ingrediente Orez cu mazare si condimente

1 cana orez Basmati

1 cana mazare de la borcan

1 bucatica ghimbir proaspat cat o nuca

2 linguri nuca de cocos razuita (uscata)

1 lingurita seminte chimen

1 lingurita seminte mustar

3 frunze de dafin

1 bucata bat scortisoara lung de 4 cm

7 cuisoare

7 pastai de cardamon

1 lingurita Garam Masala (sau coriandru macinat daca nu aveti Masala)

1 + 1 legaturi patrunjel verde (a doua e pentru garnisit, deci e optionala)

1 ceasca apa rece + 4 cani apa fierbinte

2 linguri Ghee solidificat (sau 4 linguri ulei de care vreti)

1/2 lingurita sare

Categorii