Orez cu Sos Alb Delicios

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se toarna supa rezultata prin fierberea pulpelor de pui (la o masura de orez se pun 3 masuri de supa, eventual se mai adauga in plus, pana ce orezul e fiert) si morcovul taiat rondele. 3-Se adauga cateva boabe de piper si foaia de dafin. 4-Dupa ce orezul s-a umflat si s-a fiert se stinge focul si se adauga patrunjelul taiat marunt. Sos 1-Intr-o tigaie mai adanca se caleste in margarina incinsa, ceapa pana devine transparenta, dupa care se adauga ardeiul taiat julien si ciupercile oparite taiate bucatele. Se adauga condimentele (curry, chimen, piper si sare dupa gust) 2-Se calesc impreuna dupa care se adauga vinul. Se lasa pe foc, la calit, pana ce se evapora alcoolul. 3-Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga iaurtul si pulpele de pui taiate bucatele. Eventual se mai adauga putina supa de la pulpele fierte pentru a iesi mai mult sos. 4-Se lasa sa fiarba pana scade putin si se da de-o parte. 5-Sosul rezultat se adauga peste orez dupa preferinte, ori in farfurie, la fiecare portie, ori in intreaga cantitate de orez. 6-POFTA BUNA!:)

Ingrediente Orez cu Sos Alb Delicios

Sos: 2 cepe mici taiate cubulete

5 ciuperci de marime medie

oparite

jumatate ardei gras verde taiat julien

2 linguri de margarina (sau de ulei)

300 grame iaurt (sau 2 cutii mici de iaurt)

jumatate de pahar cu vin alb

2 pulpe pui fierte si taiate bucatele

piper

chimen

curry

sare

Orez: 1 cana mare de orez

1 lingura margarina (sau de ulei)

2 litri de supa rezultata in urma fierberii pulpelor de pui (in care se adauga dupa gust 1 lingura de concentrat de legume)

1 morcov fiert taiat rondele (fiert odata cu pulpele de pui)

piper boabe

1 foaie de dafin

1 legatura de patrunjel taiata marunt

Categorii