Orez cu sparanghel si chiftelute

Reteta culinara Orez cu sparanghel si chiftelute din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Orez cu sparanghel si chiftelute

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Orez cu sparanghel si chiftelute

 

INGREDIENTE
3-4 carnati argentinieni proaspeti un buchet sparanghel verde proaspat 1,5 cana orez cu bob rotund ulei de masline 1 ceapa mica 2 catei de usturoi bacon 1 pahar vin alb 1 cub de unt parmezan ras supa de legume sare, piper alb

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana.

Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt si ele-apoi adaugam usturoiul taiat si el feliute si baconul cubulete. Lasam sa se calesca frumos, amestecand. La final adaugam orezul ,amestecand si stingem cu vinul alb.

Se lasa sa scada vinul aproape de tot si apoi turnam supa de legume fierbinte peste orez-cca 2 polonicuri -amestecam bine-punem sare, piper alb, apoi cand scade adaugam iar alte polonice de supa-si tot asa , amestecand mereu pana se fierbe orezul.

Intre timp intr-o tigaie punem cu putin ulei de masline sparanghelul la calit pe toate partile (varfurile-as aintregi)-adaugam si chiftelutele si putin bacon cubulete-pana se rumenesc frumos pe toate partile-adaugam la orez cand acesta e fiert si apoi cubul de unt -la final punem si parmezan razuit.

Servim imediat-cu parmezan ras deasupra. Trebuie sa iasa cremos.

Ingrediente Orez cu sparanghel si chiftelute

3-4 carnati argentinieni proaspeti

un buchet sparanghel verde proaspat

1,5 cana orez cu bob rotund

ulei de masline

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

bacon

1 pahar vin alb

1 cub de unt

parmezan ras

supa de legume

sare, piper alb

Categorii