Orez in lapte roz

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez in lapte roz

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara si vanilie si zaharul.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se opreste focul, se acopera cratita si lasa la infuzat 30 minute. Dupa cele 30 minute, se inlatura batonul de scortisoara si vanilie si se pune cratita pe foc din nou, se adauga orezul apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 minute pana cand orezul s-a inmuiat iar compozitia s-a legat putin – in acest timp se amesteca din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Orezul se serveste cald sau rece.

Ingrediente Orez in lapte roz

1L 300 ml lapte

70 ml lichior de caspuni

30 ml Limoncello

1 baton de scortisoara

1 baton de vanilie

injumatatit

100 gr zahar

300 gr orez

Categorii