Orez picant cu creveti si "sos alb"
Instructiuni de preparare Orez picant cu creveti si "sos alb"
Orezul se spala, se scurge bine si apoi se caleste putin in ulei.
Intr-un blender se mixeaza restul ingredientelor, mai putin una din rosii care se taie cubulete.
Pasta rezultata se toarna peste orez, se adauga si rosia taiata, untul si se lasa sa fiarba pe foc potrivit pana se absoarbe tot lichidul.
Crevetii se curata, se spala si se calesc putin in tigaie sau se fierb la aburi.
Laptele se amesteca cu smantana si se pune pe foc mic.
Cand incepe sa fiarba , se adauga cascavalul, se amesteca si se inchide focul.
Se trece orezul in farfurie, deasupra se aranjeaza crevetii si peste ei se toarna sosul cu cascaval. Se presara coriandrul tocat si se serveste.
Ingrediente Orez picant cu creveti si "sos alb"
1 pahar (180ml) orez thailandez
1 lingura de ulei de masline
2 rosii
1/4 ceapa
1 catel de usturoi
1 pahar si jumatate de apa
un praf de cumin
sare
piper
cateva picaturi de tabasco
un cubulet de unt
6 - 8 creveti
50 ml lapte
50ml smantanaputin cascaval rascateva frunze de coriandru tocate