Orez Pilaw Sec

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez Pilaw Sec

1) Intr-o tava se pune la foc uleiul, ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa e calita bine se adauga orezul cantarit cu un polonic si se mai adauga patrunjelul, foaia de dafin si sarea. Se lasa si orezul sa se caleasca putin la foc usor. 2) In continuare se adauga apa fierbinte in cantitate dubla ca de orez (daca s-au pus 2 polonice de orez cu acelasi polonic se pun 4 de apa). 3) Cand apa incepe sa fiarba in tava, se introduce in cuptor foarte bine incalzit dinainte si se lasa 15 min exact. Cand se scoate din cuptor, se inveleste cu un prosop si se lasa asa cam 5 min, dupa care se poate servi.

Ingrediente Orez Pilaw Sec

Pentru 6 pers.

150 gr.orez

8 dl ulei

50 gr.ceapa

1/4 lt. apa fierband

o ramura de patrunjel

1 foaie de dafin

sare

Categorii