Ou invelit in somon afumat si sos de branza
Instructiuni de preparare Ou invelit in somon afumat si sos de branza
Pentru sos se pune intr-o cratita pe foc mic branza topita si se lasa sa se topeasca.Se adauga hreanul, zeama de lamaie, Herbes de Provence si un praf de piper negru.
Se amesteca bine apoi se ia de pe foc si se pune deoparte.Ouale se fierb in apa cu sare timp de 3-4 minute, atat cat albsuul sa se coaguleze dar galbenusul sa fie inca moale.
Se trec ouale fierte prin jet de apa rece apoi se decojesc.Se infasoara fiecare ou in cate o fasie de somon apoi se stropeste cu sosul preparat.
Ingrediente Ou invelit in somon afumat si sos de branza
4 oua
4 fasii de somon afumat
Pentru sos:
180 g branza topita
1 lingurita hrean
zeama de la ½ lamaie
1 lingurita Herbes de Provence
piper negru