Oua cu bacon in sos de mustar

Este o reteta deosebita de savuroasa!!!!!!

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min.

Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina. Se inglobeaza treptat supa si se lasa sa fiarba 5 min. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin). Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc inauntru ouale.

Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul. Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel. Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.

Ingrediente Oua cu bacon in sos de mustar

500-750g cartofi

6-8 oua

6-8 felii bacon

un fir praz

2 linguri unt

1 lingura faina

250ml supa

4 linguri smantana

2 linguri mustar

2 linguri ulei

piper, zahar(optional),sare

2 linguri patrunjel

Categorii