Oua cu bacon in sos de mustar
Este o reteta deosebita de savuroasa!!!!!!
Instructiuni de preparare Oua cu bacon in sos de mustar
Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min.
Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina. Se inglobeaza treptat supa si se lasa sa fiarba 5 min. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin). Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc inauntru ouale.
Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul. Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel. Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.
Ingrediente Oua cu bacon in sos de mustar
500-750g cartofi
6-8 oua
6-8 felii bacon
un fir praz
2 linguri unt
1 lingura faina
250ml supa
4 linguri smantana
2 linguri mustar
2 linguri ulei
piper, zahar(optional),sare
2 linguri patrunjel