Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Reteta culinara Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

 

Vopsesc de multi ani ouale cu coji de ceapa si au iesit bine de fiecare data. Culoarea mai roscata o vor dobandi ouale care fierb un pic mai mult.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Oua (25 am avut eu) coji de ceapa (eu adun coji cu cateva saptamani inainte) frunze de marar, patrunjel, leustean 1 lingura sare 1 lingura otet Ciorapi bej Ata pentru legat

Degresam ouale cu un burete si putin detergent de vase, cu apa rece. Le clatim bine. Spalam si verdeata. 

Acum punem verdeata preferata pe ou. Ude fiind si oul, si verdeata, aproape ca se vor lipi si va fi usor sa legam ciorapul. 

Cojile de ceapa(cu cat sunt mai multe, cu atat mai colorate vor iesi ouale), le punem intr-o cratita cu apa, sarea si otetul, la fiert. Dupa ce da un clocot, micsoram flacara si asezam ouale. Nu le ingramadim si avem grija sa le scufundam in apa.  Mie mi-au incaput 13 oua odata.

Le lasam la foc mic 15 minute apoi scoatem unul cate unul, taiem capatul ciorapului si indepartam verdeata imediat. Fierbinti fiind le ungem cu ulei ajutandu-ne de un servetel, apoi le ,,lustruim,, tot cu un sevetel. 

Intr-o imagine se pot vedea si oua fara ciorap. au iesit la fel de frumoase.

 

Ingrediente Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Oua (25 am avut eu)

coji de ceapa (eu adun coji cu cateva saptamani inainte)

frunze de marar, patrunjel, leustean

1 lingura sare

1 lingura otet

Ciorapi bej

Ata pentru legat

Categorii