Ouă de prepeliță vopsite la abur

Reteta culinara Ouă de prepeliță vopsite la abur din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Ouă de prepeliță vopsite la abur

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ouă de prepeliță vopsite la abur

 

Paște liniștit tuturor! Hristos a înviat! Un mod rapid de a vopsi ouăle, fără prea mare bătaie de cap. În ultimii ani, tot așa vopsesc ouăle! Un mod mult mai rapid de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE
Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți, Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț, Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!), Oțet 1 lingură, Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ), Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

Se pune vasul la fiert și vopsit, în același timp, după ce începe să clocotească apa, se mai lasă la gătit cca. 3 minute, acoperit, apoi se oprește focul și se lasă la răcorit, cca. 10 minute.

Apoi se scot ouăle colorate din sita pentru abur și se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Ouă de prepeliță vopsite la abur

Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți, Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț, Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!), Oțet 1 lingură, Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ), Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ