Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

 

  In caz ca nu aveti alte variante de a vopsi oua de Paste, aceasta metoda va poate scoate din impas. Poate oricine din cei dragi  sa-si puna la contributie creativitatea. O metoda de relaxare si imaginatie. Bucuria copiilor mai ales.

 

INGREDIENTE
10 oua Servetele de oricare aveti Un albus de ou putin batut Un penson mic

Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei.

Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie.

Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu pentru 10 minute.

Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet.

Alegeti servetelele cu care veti lucra si indepartati stratul alb, va ramane un strat subtire si colorat.

Din cel colorat, rupeti cu mana bucati mici care sa include si modelul dorit.

Bateti cu ajutorul unei furculite bateti putin intr-o cescuta un albus de ou.

Cu ajutorul pensonului in strat subtire aplicati pe suprafata oului, apoi treceti cu pensonul deasupra servetelului incepand de la mijloc spre margine.

Astfel veti elimina cutele formate.

Ingrediente Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

10 oua

Servetele de oricare aveti

Un albus de ou putin batut

Un penson mic

Categorii