Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Cum se face: Scoateți ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Spălați și frecați ușor cu un burete curat pentru a îndepărta urmele. Am pregatit 8 oua rosii, 3 galbene, 2 albastre si 3 verzi, asa ca pentru ouale rosii am avut nevoie de o cratita de 2 litri, iar pentru celelalte culori hibrizi sau oale de 1 litru. Pentru culoarea rosie am pus 2 linguri de otet, iar pentru celelalte culori, doar o lingura de otet. In cratita in care vom vopsi ouale rosii, punem frunzele si ceapa rosii, punem ouale intre ele, umplem vasul cu apa, adaugam otetul si fierbem aproximativ 25 de minute. In celelalte preparate se aseaza ouale, tot printre frunzele de varza sau ceapa, coaja de morcov, se umple cu apa, se adauga otetul si se mai fierbe 25 de minute.Mai în glumă, mai în serios, îți poți da seama ce nuanțe vei obține după picăturile de apă care au sărit pe aragaz. Am pus cateva din oua in colanti, cu verdeata, muscate, marar, patrunjel sau lavanda. Cea mai frumoasa a fost floarea de muscata. Dar îmblânzitul a fost mai gros, iar oul a fost colorat mai mult timp. Dupa ce a luat foc, se lasa ouale la racit in oalele cu apa in care au fiert. Verificati din cand in cand culoarea, iar daca este destul de intensa se pot usca in coji de ou. Dacă culorile sunt palide, pot fi lăsate în acea apă. Le-am lăsat așa vreo două ore. Culorile nu ies vii, strălucitoare ca cele din comerț. Roșul este frumos, ușor cărămiziu, mi-a plăcut mult, galbenul obținut va fi mai închis, ușor portocaliu, albastrul este pal (poate ar fi trebuit să-l las mai mult), iar verdele a ieșit în kaki. Dar vopsite astfel sunt mai sănătoase. Spanacul poate fi folosit pentru verdeață, dar nu-mi place, iar gătitul într-o anumită legumă îi schimbă puțin gustul. Am fiert ouă în suc de urzică acum câțiva ani și nu mi-a plăcut gustul, așa că am folosit acum o combinație de varză roșie și ceapă albă. După aceea, le-am mai trecut câteva minute în apa în care au fiert doar ouăle galbene, așa că au prins o nuanță interesantă de auriu. La final se unge cu ulei pentru luciu. Paste Fericit! Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/oua-in-culori-naturale-pentru-sfintes.html

Ingrediente Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Avem nevoie de:

16 oua (sau oricate doriti)

1 crăticioară de 2 litri pentru culoarea roşie

4 crăticioare sau ibrice (fiecare de 1 litru) pentru celelalte culori

oţet

coaja de la 8 cepe roşii + 5 cepe întregi pentru culoarea roşie

3 cepe albe şi coaja rasă de la un morcov pentru culoarea galbenă

1 ceapa albă şi 2 frunze de varză roşie pentru verde (kaki)

6 foi de varză roşie pentru albastru

pentru decorat:

frunze de mărar

frunze de pătrunjel

lavandă

flori de muşcată

flori de zarzăr şi orice floricele aveţi

dresuri noi

în care vom lega ouăle

imaginaţie cât cuprinde.

Categorii

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom