Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Cum se face: Scoateți ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Spălați și frecați ușor cu un burete curat pentru a îndepărta urmele. Am pregatit 8 oua rosii, 3 galbene, 2 albastre si 3 verzi, asa ca pentru ouale rosii am avut nevoie de o cratita de 2 litri, iar pentru celelalte culori hibrizi sau oale de 1 litru. Pentru culoarea rosie am pus 2 linguri de otet, iar pentru celelalte culori, doar o lingura de otet. In cratita in care vom vopsi ouale rosii, punem frunzele si ceapa rosii, punem ouale intre ele, umplem vasul cu apa, adaugam otetul si fierbem aproximativ 25 de minute. In celelalte preparate se aseaza ouale, tot printre frunzele de varza sau ceapa, coaja de morcov, se umple cu apa, se adauga otetul si se mai fierbe 25 de minute.Mai în glumă, mai în serios, îți poți da seama ce nuanțe vei obține după picăturile de apă care au sărit pe aragaz. Am pus cateva din oua in colanti, cu verdeata, muscate, marar, patrunjel sau lavanda. Cea mai frumoasa a fost floarea de muscata. Dar îmblânzitul a fost mai gros, iar oul a fost colorat mai mult timp. Dupa ce a luat foc, se lasa ouale la racit in oalele cu apa in care au fiert. Verificati din cand in cand culoarea, iar daca este destul de intensa se pot usca in coji de ou. Dacă culorile sunt palide, pot fi lăsate în acea apă. Le-am lăsat așa vreo două ore. Culorile nu ies vii, strălucitoare ca cele din comerț. Roșul este frumos, ușor cărămiziu, mi-a plăcut mult, galbenul obținut va fi mai închis, ușor portocaliu, albastrul este pal (poate ar fi trebuit să-l las mai mult), iar verdele a ieșit în kaki. Dar vopsite astfel sunt mai sănătoase. Spanacul poate fi folosit pentru verdeață, dar nu-mi place, iar gătitul într-o anumită legumă îi schimbă puțin gustul. Am fiert ouă în suc de urzică acum câțiva ani și nu mi-a plăcut gustul, așa că am folosit acum o combinație de varză roșie și ceapă albă. După aceea, le-am mai trecut câteva minute în apa în care au fiert doar ouăle galbene, așa că au prins o nuanță interesantă de auriu. La final se unge cu ulei pentru luciu. Paste Fericit! Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/oua-in-culori-naturale-pentru-sfintes.html

Ingrediente Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Avem nevoie de:

16 oua (sau oricate doriti)

1 crăticioară de 2 litri pentru culoarea roşie

4 crăticioare sau ibrice (fiecare de 1 litru) pentru celelalte culori

oţet

coaja de la 8 cepe roşii + 5 cepe întregi pentru culoarea roşie

3 cepe albe şi coaja rasă de la un morcov pentru culoarea galbenă

1 ceapa albă şi 2 frunze de varză roşie pentru verde (kaki)

6 foi de varză roşie pentru albastru

pentru decorat:

frunze de mărar

frunze de pătrunjel

lavandă

flori de muşcată

flori de zarzăr şi orice floricele aveţi

dresuri noi

în care vom lega ouăle

imaginaţie cât cuprinde.

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni