Oua posate cu legume si somon afumat

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Oua posate cu legume si somon afumat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua posate cu legume si somon afumat

 

„Rețete de suflet” Un deliciu de vară, de sezon, rapid și super gustos! Poti folosi si alte legume, niste branzeturi, in loc de somon, niste file de muschi sau bacon, insa reteta merita incercata. O să-ți placă!

1 roșie mare 1 ardei kapia 100 gr somon afumat feliat 3 oua 1 ceapă verde 6 cuburi de gorgonzola dulce sare piper oregano 1 lingura ulei de masline 1 lingura si jumatate de otet

Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se taie în cuburi.

Ardei Kapia curățat de tulpini și semințe, tăiați-l în pătrate.

Punem uleiul de masline intr-o tigaie, adaugam legumele tocate.

Se fierbe 2-3 minute la foc mic, apoi se pun 5-6 linguri de apa.

Se presară cu piper și sare de oregano.

Amestecați și lăsați lichidul să fiarbă.

Luați de pe foc când este gata.

Intr-o cratita pune 1 litru jumate de apa, otet si putina sare.

Transferați totul la căldură.

Cand apa incepe sa fiarba, dam focul spre dreapta, amestecam cu telul pentru a face un vârtej si spargem un ou. Dacă tava este mai lată, puneți toate 3.

Lasati-le sa fiarba 3 minute.

După acest timp, scoateți-le cu o spatulă cu găuri pe o farfurie.

In tigaia cu legume punem oua ouale si cubuletele de gorgonzola printre.

Faceți felii de somon în rulouri, puneți-le în tigaie.

Tăiați ceapa verde rondele și presărați-o deasupra.

Peste ouă se cântărește sare și piper.

Poftă bună! 

Ingrediente Oua posate cu legume si somon afumat

1 rosie mare

1 ardei kapia

100 gr somon afumat feliat

3 oua

1 ceapa verde

6 cubulete gorgonzola dulce

sare

piper

oregano

1 lingura ulei de masline

1 lingura si jumatate otet

Categorii