Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant. Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte. Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele. Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie. Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final.

Ingrediente Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Chiftelutele de porc:

200 g carne tocata de porc

1 ceapa mica

2 graunti de usturoi

sare

putin piper macinat

putin cimbru uscat

1 ou

20 g faina

30 g pesmet

ulei pentru prajit

Sosul de rosii cu ardei copt:

4 ardei kapia (600 g)

sare grunjoasa

1 ceapa alba

2 cepe rosii

100 ml ulei

sare

putin piper macinat

300 ml suc de rosii

300 ml apa

1 foaie dafin

5 frunze verzi de busuioc

1 lingurita de boia de ardei dulce

putin maghiran uscat

putin busuioc uscat

putin oregano uscat

In plus:

4 oua

2-3 fire de patrunjel

Categorii