Oua vopsite

Reteta culinara Oua vopsite din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Oua vopsite

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua vopsite

 

Rețete de Paște Anul acesta am decis să pictez ouă în mai multe variante și culori (nu că în alți ani nu am vrut la fel). Asa ca am pictat cateva oua in frunze de ceapa, pe unele am aplicat frunze de trifoi (ca cele pe care le aveam in fata blocului), iar pe unele le-am facut multicolore.

30 oua de gaina frunze de ceapa rosie si normale vopsea de ou (rosu, galben, verde, albastru) frunze de trifoi sare oţet ulei pentru niste oua Inainte de a incepe sa vopsim, scoatem ouale din frigider astfel incat sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le curatam bine. Pentru ouăle fierte în frunze de ceapă, pe fundul unei oale se pun frunzele de ceapă mărunțite, se pun ouăle, se mai pune un strat de frunze de ceapă deasupra, se acoperă cu apă, se adaugă un praf de sare și o lingură de oțet și se fierbe 5-7. minute. la foc mic. Am oprit focul, le-am mai lasat cateva minute, apoi le-am scos pe hartie absorbanta. Le-am uns cu putin ulei si le-am asezat intr-o tava. Pe cele pe care am vrut sa le fac multicolore le-am asezat intr-o oala acoperita cu apa rece, apoi le-am pus putina sare si le-am fiert. la foc mic 5-7 minute in functie de cat de moi le dorim.Scoatem ouăle unul câte unul. In 4 boluri punem cele 4 culori. Peste fiecare culoare adaugam 1 lingura de otet si 2-3 linguri de apa fierbinte. Întoarcem fiecare ou în hârtie absorbantă. Cu un bețișor înmuiat în culorile la alegere, tamponați bine șervețelul pe toate părțile. Cu cât sunt mai bine înmuiate, cu atât culorile vor fi mai intense. Asezam ouale pe un gratar pentru cateva ore sa se usuce, apoi scoatem hartia si le ungem cu ulei. Am intrat pentru câteva secunde într-o altă culoare. Am umplut fiecare vas cu vopsea cu apă clocotită până la 500 ml. Restul de ouă le-am fiert în apă cu sare. Pe unele dintre ouă am aplicat frunze de trifoi, apoi le-am învelit într-o bucată de colanți și le-am legat bine. Pun fiecare ou in vasele de vopsea pentru cateva minute. Ultimele ouă le-am lăsat simple.

Ingrediente Oua vopsite

30 oua de gaina

foi de ceapa rosie si normala

colorant pentru oua(rosu, galben, verde, albastru)

frunze de trifoi

sare

otet

ulei ptr uns ouale

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni