Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

 

Anul acesta am incercat sa vopsesc ouale cu ajutorul orezului, vazand procedura pe internet. Nu mi-au iesit asa cum ar fi trebuit din cauza ca nu am avut vopsea lichida, insa mi-au iesit doua retete diferite pe care le puteti incerca si voi. De asemenea, puteti incerca si ouale vopsite cu hartie creponate sau ouale vopsite in foi de ceapa.

 

INGREDIENTE
10 oua 1 lingurita sare 500 - 800 ml apa 1 pahar de unica folosinta 150 g orez (cate 30 g pentru o culoare) 5 coloranti pudra pentru oua (cate 3 g din fiecare) 5 lingurite otet 5 pungi 1 carpa si ulei pentru uns

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul.

In pahar se pun 30 g de orez, 3 g de colorant si o lingurita de otet.

Se pune un ou cald in pahar. Paharul se pune intr-o punga, iar aceasta se rasuceste la capat. Se agita paharul cu putere, tinut in ambele maini, pentru ca oul sa se loveasca de boabele de orez si sa se vopseasca. Se scoate oul si se pune pe o hartie. Se procedeaza la fel cu inca un ou, apoi se arunca orezul din pahar si punga. Se spala paharul, se pregateste o noua culoare si se reia procedeul pana cand se termina ouale.

Dupa aceea, se spala ouale cu apa rece pentru a indeparta orezul si excesul de vopsea, se lasa sa se usuce si se freaca cu o carpa imbibata in ulei.

Ingrediente Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

10 oua

1 lingurita sare

500 - 800 ml apa

1 pahar de unica folosinta

150 g orez (cate 30 g pentru o culoare)

5 coloranti pudra pentru oua (cate 3 g din fiecare)

5 lingurite otet

5 pungi

1 carpa si ulei pentru uns

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ