Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

 

Anul acesta am incercat sa vopsesc ouale cu ajutorul orezului, vazand procedura pe internet. Nu mi-au iesit asa cum ar fi trebuit din cauza ca nu am avut vopsea lichida, insa mi-au iesit doua retete diferite pe care le puteti incerca si voi. De asemenea, puteti incerca si ouale vopsite cu hartie creponate sau ouale vopsite in foi de ceapa.

 

INGREDIENTE
10 oua 1 lingurita sare 500 - 800 ml apa 1 pahar de unica folosinta 150 g orez (cate 30 g pentru o culoare) 5 coloranti pudra pentru oua (cate 3 g din fiecare) 5 lingurite otet 5 pungi 1 carpa si ulei pentru uns

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul.

In pahar se pun 30 g de orez, 3 g de colorant si o lingurita de otet.

Se pune un ou cald in pahar. Paharul se pune intr-o punga, iar aceasta se rasuceste la capat. Se agita paharul cu putere, tinut in ambele maini, pentru ca oul sa se loveasca de boabele de orez si sa se vopseasca. Se scoate oul si se pune pe o hartie. Se procedeaza la fel cu inca un ou, apoi se arunca orezul din pahar si punga. Se spala paharul, se pregateste o noua culoare si se reia procedeul pana cand se termina ouale.

Dupa aceea, se spala ouale cu apa rece pentru a indeparta orezul si excesul de vopsea, se lasa sa se usuce si se freaca cu o carpa imbibata in ulei.

Ingrediente Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

10 oua

1 lingurita sare

500 - 800 ml apa

1 pahar de unica folosinta

150 g orez (cate 30 g pentru o culoare)

5 coloranti pudra pentru oua (cate 3 g din fiecare)

5 lingurite otet

5 pungi

1 carpa si ulei pentru uns

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Roma