Oua vopsite natural (dupa retetele bunicii)

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Oua vopsite natural (dupa retetele bunicii)

La tara, bunica mea Dumnezeu sa o ierte ,vopsea ouale intr-un mod inedit si natural.Folosea foi de ceapa rosie,foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie.Mama mea a continuat traditia,eu o continui de ani de zile si sper din tot sufletul ca si fiica mea sa procedeze la fel. Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine.Se sterg sau se lasa sa se usuce. Apoi,fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon. Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute.Sa turnati si cateva linguri de otet.Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari.Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.Se scot ,se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect. In acelasi mod ,dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita.Ies foarte frumoase,sunt sanatoase,iar in cosulet arata uluitor,troneaza ca niste regine. Intotdeauna de Pasti fac si salata de oua. O sa gasiti si reteta de salata de oua daca doriti,dar o sa devina si la dvs o obisnuinta a meniului de Pasti si nu numai. 2.Fiecare ou se infasoara in hartie creponata de o singura culoare sau se taie fasii din mai multe culori,se unesc si se infasoara fiecare ou individual,dupa care se introduce intr-o bucata de tifon si se fierb in functie de cum doriti sa obtineti ouale (moi,tari...)

Ingrediente Oua vopsite natural (dupa retetele bunicii)

oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita)

1.Prima varianta

foi de ceapa rosie

cu cat mai multe cu atat mai bine

foi de ceapa alba

sfecla rosie

diferite frunzulite

putin otet

2.A doua varianta

hartie creponata

otet

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni