Paella cu creveti si chorizo

Reteta culinara Paella cu creveti si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Spania. Cum sa faci Paella cu creveti si chorizo

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paella cu creveti si chorizo

 

    Imediat ce am zarit crevetii uriasi , i-am si vizualizat intr-o paella . Chorizo aveam , orez potrivit -da,boia afumata -da ,sofran bun asisdera .Deci sa purcedem la treaba . Multumesc celor ce ma iubesc si-mi aduc suveniruri culinare . De data aceasta am primit de la verisoare sofran din Spania . Atat de frumoasa mi-a iesit aceasta paella ,de-mi vine sa-i pun poza in rama :D

 

INGREDIENTE
400 gr creveti uriasi 200 gr chorizo picant 400 gr orez arborio 150 fasole verde fiarta 150 mazare verde fiarta 100 ml ulei 6 catei usturoi 1 ceapa verde 1 ardei rosu 1 ardei iute 1 rosie mare 1 lingurita boia rosie afumata 2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran 2 linguri patrunjel verde tocat 1 lamaie 2 l fond-zeama de legume cu carne sare Sofranul se pune la hidratat in -trun pahar cu apa calda . Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele . Adugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele . Puneti orezul si boiaua .Amestecati . Tot acum ajunge in tigaie rosia taiata marunt . Adaugati zeama de carne si legume si lapa cu sofran.Sarati . Foarte rapid orezul va absorbi zeama si se va patrunde . Dureaza maximum 10 minute. Puneti mazarea si fasolea verde . Daca este nevoie mai turnati putina zeama de carne cu legume . Distribuiti in tigaie crevetii spalati cu apa rece . Puneti capacul peste tigaie ca sa prepare mai mult la abur crevetii . Dupa cateva minute se ia capacul si se decoraza paella cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie . Am o obtinut o paella uriasa care poate hrani 6-8 persoane . Pofta mare !!!

Ingrediente Paella cu creveti si chorizo

400 gr creveti uriasi

200 gr chorizo picant

400 gr orez arborio

150 fasole verde fiarta

150 mazare verde fiarta

100 ml ulei

6 catei usturoi

1 ceapa verde

1 ardei rosu

1 ardei iute

1 rosie mare

1 lingurita boia rosie afumata

2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran

2 linguri patrunjel verde tocat

1 lamaie

2 l fond-zeama de legume cu carne

sare

Categorii