Instructiuni de preparare
Paella cu vinete
-Se spala vinetele,se feliaza,in felii fine,se sareaza si se coc pe gratar,sau in tigaie,cu putin ulei,apoi se aseaza intr-o tava rotunda.Jumatate de felie sa fie in tava si jumatate sa fie peste margini si ca sa fie toata tava cuprinsa cu felii de vinete,se mai aseaza si in interior felii fine de vinete. -Se curata ceapa,se toaca,si se pune la prajit cu putin ulei,se lasa sa se patrunda bine ceapa,apoi se adauga rosiile,tocate cuburi,carnea de porc,salamul uscat,taiat cubulete,busuiocul,oregano,condimente cu gust de legume,ardeiul iute tait in felii fine si se lasa sa fiarba la foc potrivit,pana se evapora surplusul de lichid,apoi se adauga pastele penne,fierte dupa instructiunile de pe ambalaj,usturoiul facut mujdei,se amesteca usor si se toarna compozitia in tava peste feliile de vinete. Se presoara cascaval ras,se aduna feliile de vinete peste compozitie,se mai adauga putin cascaval ras si se da tava la cuptor,la foc potrivit.Cand vinetele se rumenesc frumos,este semn ca paella este gata,se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Sa aveti pofta dragilor!