Paine cu mirodenii pentru ceai

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine cu mirodenii pentru ceai

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute. Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si aestecati. Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa. Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incisn pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite. Serviti ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea...sau lapte...cum doriti. o puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic. V-am pupat si ma duc sa mai iau o aspirina. Pofta buna!

Ingrediente Paine cu mirodenii pentru ceai

250 gr faina

3 lingurite praf de copt

1/2 lingurita cuisoare macinate

1/2 lingurita scortisoara

50 gr zahar

1/2 lingurita sare

cateva fire de sofran

50 gr stafide

50gr alune/nuci tocate

1 lingurita coaja portocale

5 linguri gem de gutui (sau caise)

1 ou

150 ml lapte

Categorii