Paine cu mirodenii pentru ceai

Reteta culinara Paine cu mirodenii pentru ceai din categoria Prajituri. Cum sa faci Paine cu mirodenii pentru ceai

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu mirodenii pentru ceai

 

Pentru ca de cateva zile suntem raciti cu totii, Miruna mai rau ca are si amigdalita, febra, nas infundat .... pana si cainele stranuta, nu prea am mai cucinat cu chef de viata. But still.... am facut o paine numai buna pentru un ceai caldut de menta, in cazul nostru. Painea asta, dragilor, poate fi luata drept chec aromat, dar pentru ca are o consistema mai tepoasa asa, de paine neagra :P, pentru ca merge super bine unsa cu putintel unt...mmmm.....am hotarat ca Paine cu mirodenii sa fie, pentru ceai! sau cafea? hmmm...decideti voi :))

Ingrediente Paine cu mirodenii pentru ceai

250 gr faina

3 lingurite praf de copt

1/2 lingurita cuisoare macinate

1/2 lingurita scortisoara

50 gr zahar

1/2 lingurita sare

cateva fire de sofran

50 gr stafide

50gr alune/nuci tocate

1 lingurita coaja portocale

5 linguri gem de gutui (sau caise)

1 ou

150 ml lapte

Categorii